igor.jankovic

Samostalno trazenje smestaja na Lefkadi

1856 poruka u ovoj temi

Prvo smo bili 7 dana na Lefkadi u app. Vila Elia , pa onda 9 dana na Kefaloniji ( Cephalonia palace) , pa smo se u povratku opet vratili na Lefkadu i prenoćili u Kastro Maistro apartmanu.

Po povratku na Lefkadu smo jedva našli smeštaj u Ag. Janisu. ( neračunajući Vilu Eliu) U ostalim app. nije bilo nikog , jedva sam našao onog grka ( kog si ti pominjala - vlasnika maistra app) koji mi je ponudio prvo Vilagio Maistro , a pošto mi je bilo bitno samo da prespavam uzeo sam Kastro Maistro koji je bio jeftiniji .

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sta je bio kraj sezone kad nikog nije bilo? Kako si na kraju bio zadovoljan Eliom?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pa za njih je verovatno bio kraj sezone , mada je bio 15 septembar. Nemožeš da veruješ , nigde žive duše , sem kod Koste ( mislim da se tako zvao , nisam siguran) u Maistro app. Kod njega je bilo još dosta turista.

Vila Elia je onako , šta da ti kažem, nije loše , relativno čisto , svaki drugi dan nova posteljina . Doduše , imaš kod njih u Vili E. i one bolje apartmane ali su 50 % skuplji.

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko zna da mi kaže nešto o mestu Nikiana i apartmanima Fraxis beach? Našla na netu, gazda vrlo ljubazan, pozvao me telefonom.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Molim pomoć. Gde je bolje da uzmem smeštaj: Nikiana ili Ligia?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na ovo pitanje bi ti najbolje odgovorio Bmbl ali mislim da je trenutno na Lefkadi i da ne posecuje internet. Meni su ta dva mesta ista u smislu mala su i pre Nidrija, ne znam nista specificno u vezi sa tim mestima. Bmbl bi ti mozda rekao koje mesto ima bolju plazu ako je uopste i ima. Pretrazi malo postove koje je on pisao, mozda se negde spominju ta mesta.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Molim pomoć. Gde je bolje da uzmem smeštaj: Nikiana ili Ligia?

Negde sam pročitala ranije da je Ligia najružnije mesto, da li beše zbog plaže? Sećam se toga, jer sam dosta surfovala tragajući za pogodnim smeštajem na Lefkadi (za neko buduće letovanje :bez-zuba: ), a Ligiu sam baš iz tog razloga već na početku eliminisala kao eventualnu bazu.

I da, mislim da je izvor informacije bio Bmbl...

Izmenjeno (dejzi99)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja vec vec vise godina putujem u sopstvenoj orgnizaciji i trazeci smestaj preko interneta. U principu, sve su to bila pozitivna iskustva, ali je bilo i par sitnijih zakidanja. Mislim da dosta toga moze da se provali i tokom e-mail komunikacije.

Za sve smestaje koji su bili potpuno korektni, izdavalac je delovao u e-mail komunikaciji dovoljno poslovno, nenametljivo, redovno je proveravao mail i uvek je imao konkretne i jasne odgovore. Cak je i na nase "pitanje vise" (kad malo i smaramo) stpljivo odgovarao, a imao je i sopstvene inicijative oko nekih stvari vezanih za papire. To je kao neka posvecenost i profesionalnost koja se prosto oseca.

Naravno, ima raznih ljudi, ali ako neko ulaze malo ozbiljniji trud da te pridobije kao gosta, mislim da na tako nekog treba racunati.

S druge strane, cim su tu neki vrdavi odgovori, nepotpuni, nedovoljno jasni, ili preterana srdacnost, preneglasavanje odredjenih detalja a izostavljanje nekih drugih, tu bi moglo nesto da "smrdi".

Generalno, ako nekog pronadjete preko interneta, taj bi trebalo da je svestan da mozete potencijalno da ga "izresetate" preko interneta ako ispadne nekorektan - a to moze ozbiljno da mu ugrozi posao. Ako nije svestan, onda bi morao da je glup. Ako je glup, to bi moralo da se provali u nekoj internet komunikaciji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putniče01, jedno pitanje za tebe pošto vidim da ste se konačno smestili u hotelu na zapadnoj obali Lefkade... Gledajući smeštaj na netu, zapao mi je za oko jako dopadljiv Fantastiko studios, Kalamitsi: neverovatan pogled, pristojan smeštaj, prihvatljiva cena... Medjutim, iz tvog posta bih rekla da je reč o "putu kojim se redje ide", ili ko preživi prvi put više se ne vraća? Cenim lep pogled, ali još više cenim naše živote, posebno zbog toga što planiramo da zujimo po ostrvu, a ne da ostanemo čitavo vreme stacionirani na istom mestu, nedostupnom drugim smrtnicima :bez-zuba: :bez-zuba: :bez-zuba: ...

http://www.fantastico.com.gr/

Dakle, tvoj savet (bez brige, neobavezujući)?

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Put ka plazi Kalamitzi spada u najteze deonice koje sam u zivotu izvezao. Srecom nije dugacak, nekih 7 km ako idete sa glavne magistrale. Uz put ka plazi Gialos jedino gori je put od Volosa ka Pelionu preko Hanie (on je tezi jer je dug 55 km). Vozim skoro 30 godina, prokrstario sam Grcku uzduz i popreko i poredjenja radi prelaz preko planinskog prevoja kod Metzova je decija igre za navedene puteve. Ove deonice spadaju u top 3 po tezini. Kalamitzi-Izuzetan uspon ili spust, sa lakat krvinama, uzak kolovoz,sa jedne strane stena, sa druge provalija. Pogadjate da nema zastitne ograde sa strane. Kada idu uzbrdo mnogi se zalete da bi uspeli da savladaju uspon na krivini( pogotovu ako su im slabiji automobili ). To stvar cini uzbudljivijom, kada se sretnete na uskom kolovozu gde jedva mozete da se mimoidjete- cesto odlucuju santimetri. Ili recimo ovako, (vozim zaista jak i dobar auto) na jednom usponu sa plaze Gialos vozio sam prvom brzinom jer se u drugoj brzini auto gasio zbog neverovatnog nagiba puta. Plaza Kalamitzi je zaista lepa. Put do plaze je horor. Izbor je Vas.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znači, u tome je tajna prihvatljive cene... Sumnjala sam ja da se tu krije neka zamka :D :D :D ! Šala na stranu, hvala na informacijama, jer za ovu ponudu bi se verovatno odlučili da nisam zapazila tvoj post sa opaskom o Kalamitsiju - delovala je gotovo idealno...

Ništa zato, tragamo dalje... Koliko sam shvatila iz tvog iskustva, lokacija oko Katizme je bila više nego odgovarajuća, dovoljno je restorana i taverni u najbližoj okolini, najlepše plaže, a ni grad Lefkas nije predaleko? Recimo to ovako, kada bi ponovo birao, da li bi se odlučio za istu lokaciju?

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lefkada je sjajna destinacija za letovanje. Mislim na zapadnu obalu gde se nalaze plaze o kojima je bilo govora. Definitivno najbolja lokacija za smestaj je sam grad Lefkada(ovde morate racunati na uobicajenu buku i problem sa parkingom) i Agios Ionis. Cak i svi smestajni kapaciteti zakljucno sa Katismom(od Lefkade udaljena 12 km odlican put parking na plazi) predstavljaju dobar izbor. Kada ste smesteni na nekoj od ovih lokacija sve vam je relativno lako dostupno. Plaze su daleko koliko su daleko i do njih morate da vozite. Doduse na samoj Katismi postoj par objekata(mislim da je rec o hotelskom smestaju nisam posebno obracao paznju) od kojih se do plaze stize recimo petominutnom setnjom. Mesta za izlazak iskljucivo u samom gradu Lefkadi. Ko ne voli da izlazi uvece i odgovara mu mir, bolje da smestaj trazi blize plazama, a dalje od Lefkade. Duz celog puta od Lefkade do Vasilikija svuda imate apartmane za izdavanje (kao i te u Kalamitziju koje ste videli). Sto ste juznije locirani na ostrvu blize su Vam najlepse plaze, ali je Lefkada za vecernji izlazak zamarajuce daleko (pogotovu za one koji, a takvih je pretpostavljam vecina, vole uvece da popiju neki alkohol).

Imajuci u vidu sve navedeno, daljinu plaza i samog grada moj izbor bi ponovo bio Agios Ionis. Uvece je mirno, nema buke, relativno sveze pa ne morate uvek da koristite klimu, Lefkada je na par minuta voznje, magistrala kojom se stize do plaza blizu. I jos nesto zaboravite plazu u Agio Ionisu. Osim ako niste ljubitelj jedrenja na dasci.

Nisam ni trazio, ali ni cuo da postoje brodici koji voze do ovih plaza. Izuzimam ture brodova koji prave ekskurziju iz Nidrija ka Kefaloniji i Itaki, a svracaju na Porto katziki i Egremni.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo u http://www.armonia-apartments.gr/ i bili vrlo zadovoljni. Vlasnik voli Srbe :smajl: Salim se. Vlasnik je Nikolas koji je vrlo korektan lik, i ubedjen sam da je dogovor s njim - dogovor. Poslovan, kultivisan i vrlo usluzan. Ne bih sad previse da ga hvalim, ali na primer samo smo mu jednom u caskanju usput pomenuli da pijemo nasu crnu kafu, a on je odmah saminicijativno otrco i kupio u marketu dzezvu iako smo mi imali kuvalo, objasnio nam je kako da peremo kola njegovim crevom u basti, gde da parkiramo u hladovini, gde je koja plaza, kako stici itd

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko su apartmani udaljeni od glavnog puta, da li je to u brdu...moze li se tu izaci pesaka? :smajl:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Udaljeni jedno 100m od glavnog puta, tj. puta koji ide oko ostrva. U brdu nije, a moze i pesaka do centra Vasilikija ali mi smo ipak preferirali kolima. Pa ima jedno 800m do 1 km do centra. Dakle, ovi apartmani su prvenstveno za one sa kolima i svi koji su u njima boravili su bili sa sopstvenim vozilom. Cena je korektna jer apartmani bas nisu blizu plaze, a ta plaza je u Vasilikiju na koju i ovako neme potrebe ici cak i da je ispred nosa, tako da je Armonia odlicna baza za obilazak ostalih plaza na ostrvu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905054
    Ukupno poruka