igor.jankovic

Samostalno trazenje smestaja na Lefkadi

1856 poruka u ovoj temi

Evo mail adresa je sledeća, slobodno se javite i kažite im šta želite.

info@moonlightreceptions.com.au

Neka vas ne zbuni adresa je u Australiji zato što su gazde ustvari Grci koji žive u Australiji, a u sezoni su na Lefkadi. Izuzetno su ljubazni, mene su na primer pozvali telefonom kada su primili mail da se dogovorimo. Apartmani su ok, ništa specijalno, korektni, čisti, lepe velike terase,ali mesto je preslatko.

Plaćali smo trokrevetni apartman 55 eura u avgustu, navodno to je bilo sa popustom. Oduševio me je što je pozvao telefonom da se dogovorimo nakon mog prvog maila.

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Драге моје, драги моји форумаши мислим немо* да се љутите али ове године сам се одлучио за Лефкаду.И не само то већ сам и резервисао смештај и термин у Агиос Никитасу-,,Фетсис,,.Мало сам се више,,отворио,, за апартман али кад сам видео фотке овог малог места и локацију апартмана рекох себи ,,еурека-за***ало век,,.Пошто сам прочитао цео форум за сада немам никаквих питања него сам само хтео вас поздравим а и да се малко похвалим. :biggrin:

П.С посебан поздрав форумашима ,,Путница,,-за сјајан опис и ,,Бмбл за корисне информације као и ,,Јеротију,,за опис путева.

Izmenjeno (Tripco)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Care, Fetsis apartmani su na extra mestu - na samoj plaži i u blizini, po meni, najlepše plaže na Lefkadi - Milos!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Да ,то је један од главних разлога мог определења за Никитас као базу-пре подне јурцање по најбољим плажама (које су све релативно близу) а по подне купање на 10 метара удаљеној плажи.Иначе нисам присталица скупог смештаја али ове године нема скупог трајекта (као прошле године на Скијатосу)ни глупих виза па ћу прежалити нешто скупљи смештај.Иначе тај објекат је врло скроман-нема ни климу ,чак ни тв али поглееед... :smorilo:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kako januar polako prolazi ja sve više razmišljam o letovanju. Za ovu godinu najviše merkam Lefkadu i Krf. Na Krfu sam već bila pre dve godine i 10 dana nije bilo dovoljno da se upozna ni delić tog ostrva. Ostalo je još dosta da se vidi i obiđe. Međutim, prema mojim zahtevima nekako na Krfu ne mogu da pronađem željeni smeštaj. Što se tiče Lefkade, već sam memorisala par interesantih. Naravno, gledajući ponude naših agencija to je uglavnom bio Nidri i neko mesto u blizini, Ligia.

Čitajući vaše postove takođe sam se zainteresovala za Agios Ionnisu. Za ovu godinu mi je veoma bitno da je smeštaj ako ne na samoj palži ono bar veoma blizu. Hoću da mi more bude uvek pred nosom. :plez: Drugo, nije loše ni da u blizini ima gde da se prošeta, sedne na piće, a kao što vidim ta plaža i jeste u predgrađu Lefkasa.

Vidim da Liki spominje hotel Kastro Maisto. Na njihovom sajtu hotelčić deluje veoma sipatično, ali ne vidi se gde se tačno nalazi. Generalno su opisi veioma oskudni. Car je rezervisao apartman u vili Fests i na njihovom sajtu se tačno vidi gde se to nalazi.

Htela sam da pitam i Patuljka gde ste vi letovali na Lefkade? Da li je to bila kuća ili hotel i kako se zove? Gde se tačno nalazi? Kako ste uveče odlazili do grada? Da li ste se kupali na plaži Agios Iannisu i da li su talasi baš stalno veliki i nezgodni?

PS Patuljak, zašto se sada potpisuješ sa PatuljaC? To je pretpostavljam ista osoba?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo smeštaj našli preko neta u Ag.Ioannisu i bili smo udaljeni stotinak metara od plaže (sa terase nismo videli more). Na plaži u Ag.Ioannisu smo se kupali onih dana kada nismo nigde išli (što je bilo retko :biggrin:). Ta plaža je peskovita, ali je ulazak u vodu kamenit, odnosno ima nekoliko većih gromada i to kada se predje onda je opet pesak u vodi. Kada se sezona malo zahuktala (pred kraj juna) i kada je duvao vetar pogodan za surfere, plaža baš i nije bila za kupanje, jer treba voditi računa o "plovećim objektima". Mesto Agios Ioannis je i inače "raj" za surfere, koji ima mnooooogoooooo.

Od samog mesta do grada ima oko 1,5-2 km i mi smo uvek išli kolima, jer nam je tako bilo lakše. A u gradu ima svega: i restorana i kafića i prodavnica, pa smo večernje izlaske uglavnom koristili za tu vrstu "sporta", a kada se vratimo u našu oazu imali smo mir i tišinu.

Kastro Maistro je malo dalje od smeštaja gde smo mi bili, ali ni on nije više od 200 m udaljen od plaže. Mislim da je Putnica bila tamo smeštena pa ti ona može dati bolje podatke.

Naš smeštaj je idealan za porodice sa malom decom i one koji žele mir kada odmaraju. Plac na kome se nalazi kuća je veličine fudbalskog igrališta, u blizini nema puta (odnosno postoji lokalni put kojim ne prolazi mnogo automobila) i kada se puste deca, ne treba ih stalno držati "na oku". Sa druge strane, Mungosava i ja smo išle zajedno sa porodicama a kuća je vertikalno podeljena, tako da smo bili blizu (jedna kuća za dve porodice :biggrin:). Gazdarica je vrlo pristupačna iako ne zna ni reč stranog jezika :biggrin: (ona priča svoju priču na grčkom, pa ko razume shvatiće).

Talasi na našoj plaži nikada nisu bili baš veliki da nismo mogli da se kupamo, a kada nam se nije tu išlo, odlazili smo (kolima) na plaže Gira i Kastro, udaljene par kilometara prema gradu Lefkada, odnosno na obilaznici oko slanog jezera (ako sam se dobro izrazila). Gira je urbanija plaža, na kojoj postoji dva restorana i ležaljke i suncobrani i tu je uglavnom gužva preko vikenda, kada ima puno Grka. Kastro je plaža koja se nalazi se desne strane, kada se prelazi "gvozdeni" most i ulazi na Lefkadu i ona nije uredjena, odnosno u blizini nema restorana, a na plaži nema ležaljki i suncobrana.

100car je rezervisao smeštaj na samoj plaži u mestu Agios Nikitas, koje je 10-15 km udaljen od grada Lefkade (možda kilometraža i nije tačna). Ne znam kakva je unutrašnjost u toj vili, ali ima izuzetan položaj za obilazak svih plaža na zapadnoj obali.

Objektivno i subjektivno rečeno kada bih letovala na Lefkadi nikada ne bih izabrala mesta kao što su Nidri i Ligia, jer su na tom delu ostrva plaže iste kao bilo gde u Grčkoj, odnosno potpuno je isto kao da se nalaziš u Pefkohoriju ili Nidriju (gužva je velika, plaža je mala, šetalište pored mora gde se nalaze restorani i nije nešto dugo, ali se zato "šetalište" gde se nalaze prodavnice nalazi na "glavnoj štrafti", tako da je mimoilaženje sa automobilima u pokretu neminovno). Opet, ponavljam da je to moja subjektivna odluka (a o ukusima ne vredi raspravljati).

Anča je imao izuzetno lep smeštaj i u blizini Porto Katsiki, Egremni i druge "plave" plaže, ali bez automobila je odsečen od sveta, jer nije mogao da se prošeta i okupa (izvini, Anča :biggrin:).

To je ono čega sam uspela da se setim, ako ti još nešto treba piši i .... da patuljak je sad patuljaC :biggrin:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

po meni je ag.nikitas najbolja baza !

blizu je gl grada, blizu svih lepih plaza...a i prelepo je mestasce !!!

to je moja preporuka-ako mozete da nadjete smestaj ! :-P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ja bih bas volela da nadjem smestaj na zapadnoj strani, ali ne vidim bas nijednu agenciju da nudi bilo sta drugo osim Nidrija, jesam li mozda neku propustila? Posto idemo u predsezoni, dosta je jeftinije preko agencije, nego sami da nadjemo... Sve sto sam pitala je bilo od 30e pa na vise, nece da daju popust ni ako bismo ostali 20 dana :(

Jel mnogo naporno svaki dan od Nidrija do tih plaza sa zapadne strane?

A racunam i ako budemo svaki dan toliko goriva trosili, da li nam onda isto izadje kao i da smo uzeli apartman od 30-40 e? :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Па онда испаде да ова моја ,,скупља,,варијанта у Аг.Никитасу и није тако скупа-Иначе постоји и јефтинији смештај у Никитасу(апарт хотел Калипсо-200 м од мора)) у периоду 22.06-05.07 (14 ноћи)4/1 апартман+доручак=910 еура.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne brini ništa, nije bash toliko malo, sve radnje možeš da obaviš, bez brige biggrin.jpg . Pogledaj na net-u, slike su bash realne, sve zaista tako izgleda. Ja sam kontaktirala preko maila koji je na sajtu Yannis-a, momka koji je suvlasnik studija i kafića i koji je non-stop tamo, od ujutru do uveče (e-mail možeš naći na sajtu, da sad ne listam inbox; naravno ako bude trebalo samo javi). On je ok lik, možete mu se obratiti za sve što vam je potrebno, a super je što je on stalno u kafiću, tako da vam je uvek na raspolaganju. Nemam kontakt tel., moguće je da ga ima na sajtu. Engleski govori sasvim dobro. Avans sam poslala nekih nedelju dana pre puta, 200 eur. Naravno da postoje ležaljke, neka lenštine ne brinu, mislim 6-7 eura, vidi fotke plaže Kathisma i sve će ti biti jasnije.

Ja tražih po netu, ali ne nađoh sajto od ove vile niti mail adresu. Jedinu prezentaciju ovih apartmana našla sam na sajtu greeka.com i još nekim takvim sličnim sajtovima, koji služe za promociju grčkog turizma. Kao što sam već rekla, na tom sajtu smeštja u avgustu u ovoj vili košta 120 eura. Baš bih volela u direktnom kontaktu da proverim kakva je cena. Ne znam da li Bmbl ima još neku informaciju, pošto je rekao da ih poznaje.

Izmenjeno (milenaidaki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Dugo sam citala forume o Lefkadi i ja i moj muz smo se odlucili da ove godine odemo 7 noci u Pefkohori i 7 noci u Vassiliki/Ponti na Lefkadi. Zanima me nesto o Vasilikiju/Ponti. To smo isto sve zavrsili putem emaila sa Grcima, imali smo malo cimanja ali smo danas konacno uplatili depozite i to je to. Inace i mi smo kontaktirali Libre i nama su za nas dvoje od 3 jula trazili 75e cisto da znate, mada vidim da je o tome vec bilo diskusije. Molim ukoliko je neko bio u Vasiliki da napise nesto o tome. Za Vasiliki/Ponte smo se nekako odlucili sto je mirnije i ima parking itd. Vila Sofia je u pitanju i trazili su nam 40e od 3 jula za studio sto mislim da je ok. A za Pefkohori smo platili po 33e dnevno za nas dvoje.

Poozz i ocekujem neke opise

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam svima poslala isti mail (znači najpovoljnija cena za trokrevetni apartman za 19 jul) i evo ako nekom može pomoći-ove cene sam ja dobila:

Mythos-deluje najekskluzivnije sa bazenom u Vasilikiju-60 eur

Fantastico-60 eur

Studio Sofia(Agios Petros /Ponti)-55 eur

Melinarooms-50 eur

A najjeftinije je bilo Armonia apartments-45 eur. E sad jedino cenu od 75 eur su mi tražili u PortoKatsiki apartments blizu lepotica, ali sa njim se može cenkati ali ja nisam pošto sam dobila super cenu za Sirios.

Ja sam doduše svima njima poslala mailove još u januaru-možda je i to imalo uticaja ali zaista za Vasiliki nisam nigde dobila veću cenu od 60 eur.

Izmenjeno (anastasija)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo slali za cene jos u januaru i dobili smo ponudu za dve osobe u julu mesecu od 40e i mislim da je ok. Rezervisali smo i uplatili depozit i to je to.

Pozz

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Ja i muz smo rezervisali i uplatili depozit za Vassiliki/Ponti pocetak jula, pa me zanima da li je neko bio tamo. Malo opisa vise mi je neophodno. Vila Sofia je u pitanju. I interesuje me ako neka moze da mi pomogne,nakon uplate depozita grku dobila sam mejl od njega da je primio nova. E sad mi treba koliko sam procitala pozivno pismo, bez obzira sto viza ne treba ove godine ja bih mu ipak to trazila. Sta sve to treba da sadzi. Nemam iskustva jer smo uvek isli preko agencije, jedino smo ove godine rezervisali direktno mejlom. Bila bih zahvalna na informacijama

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Interesuje me da li neko ima preporuku za smestaj (studio) u gradu Lefkada?

Ne bi isli preko agencije, vec u sopstvenoj reziji.

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka