codemaker

Porto Heli

103 poruke u ovoj temi

Bicemo mi svi,,pametniji``sledece godine,kada upoznavanje sa bar jednim delom Peloponeza bude za nama,ali sada pokusavamo da se snadjemo i pripremimo koliko-toliko,meni je licno Tolo izgledao kao odlicna baza za spartanje po tom delu,a imao je najvecu i najpovoljniju ponudu koju sam uspela da pronadjem preko neta,i ohrabrilo me je to sto je jos nekoliko ucesnika foruma delilo to misljenje.

Putujem za par dana,vracam se 10.08.i onda cu i ja moci da nekim konkretnim informacijama pomognem onima koji tek polaze.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto je ova svinjarija sa hotelom Cosmos i Porto Helijem izgleda dosla u zavrsnu fazu (na zalost odredjene interesne jedinke, premda sam stekao utisak da je sve u pocetku bilo u najboljoj nameri) imam jedan predlog.

 

Ocigledno da je Porto Heli ove godine proneverio poverenje mnogih nas pa evo predloga gde se moze naci vrlo jeftin smestaj u Tolu:

http://www.tolo-guide.gr/rooms-en.htm

 

Znaci ja sam malo poslao "par melova" i nasao sasvim pristojan smestaj u Tolu, za nekih 30 evra dnevno sa doruckom (15 evra dnevno po osobi), a Tolo je udaljen nekih 8 km od Nafplia koji se opet ne moze porediti ni pod razno sa ovim Porto Helijem.

 

U Nafpliu ima i "Lidl" (da se ne lazemo):

http://www.gps-data-...re=Lidl_Nafplio

 

A ima i sve ostalo sto u Porto Heliju nema osim "djemsa bonda" i jos po nekog jet-set metuzalema!

 

Dakle, svi koji ste izvisili sa turistickom agencijom Kon_Tiki (koji su Vam prodali nepostojeci aranzman i jos zaradili na kursnoj razlici kada su Vam vrcali pare) i ovim njihovim "promoterima" na forumu dodjite da:

 

NAPRAVIMO NEVIDJENU ZURKU U TOLU!

a122.gif

 

 

Tolo:

 

20060313_114928.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da nismo pogresili sa Peloponezom kao destinacijom,koji god deo da se odabere,jer je nemoguce sve videti na jednom letovanju,toliko toga ima,a ipak bi i da se brckam pomalo(malo vise!).Istina,uvek sam ga obilazila van turisticke sezone,i samo neke lokalitete,ali ako je bio divan u novembru ili aprilu,mogu misliti kakav je dozivljaj leti!Mozda je tema pomalo zamrla jer smo iscrpli sve sto smo mogli da saznamo na ovako posredan nacin,ali zamislite sta ce sve biti za pretresanje kada se vratimo.Zao mi je sto su prva iskustva tako losa,po pitanju smestaja,ali u Grckoj kada su u pitanju hoteli,zaista treba dobro sve proveriti,njima je turizam najvise baziran na apartmanskom smestaju,a pod hotelom svasta podrazumevaju,tako da ako se ide u hotel,treba birati one sa najmanje tri zvezdice,a i tada se ne moze ocekivati ponuda(sto se hrane tice)kao u Turskoj ili Egiptu.Ali je Grcka ipak Grcka,i more i obala,i ljudi...U Turskoj i Egiptu sam bila,videla,ok,ali ne bi isla ponovo a Grckoj se vracam citavog svog plivackog zivota!Jedino bezim sve dalje i dalje od onog dela oko Soluna,jer je tamo sve manje onih mesta i plaza onako...za uzivanje!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Licno misljenje je da Zazolina potpuno ispravno posmatra. Mislim da se o nijednoj destinaciji pre toga nisam informisao kao o Tolu, Nafpliju, Argolidi i okruzenju tako da nema greske, to je zasigurno odlicna destunacija. A i iskustva oko hotela Grcke su pozitivna. Prosle godine sam bio na Kefaloniji i hotel je bio super. Medjutim Zazolina pravilno zakljucuje da destinaciju ne cini samo hotel vec i oko hotela, priroda, objekti, mesta, okruzenje, ljudi, ukupan uzitak, zadovoljstvo gosta. Meni u Grckoj odgovara i taj osecaj slobode da idem gde hocu i kad hocu i da mogu da se osecam kao kod svoje kuce. Grcka je bezbedna za porodice sa decom, sredina veoma zdrava, more kristalno besprekorno cisto. I kad se sve sabere malo je takvih destinacija. Iduce godine moguce da odem u Spaniju ali po nekim pitanjima ne verujem da Spanija moze prevazici Grcku.

 

Zazolina, iako zbog situacije u Atini verovatno se necemo mnogo zadrzavati, obecala si na forumu da ces ukazati koja mesta su u Atini odlicna za kupovinu a o kojima se manje zna.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Вратила се ноћас из Порто Хелија.

Уместо у Космосу били смо пребачени у Галакси, без доплате. Космос је почео да ради. У јуну је био затворен јер није било гостију, надају се да ће до септембра да раде. Галакси је 5 км од Порто хелија, има своју плажу на којој се лежаљка плаћа 2 евра, али неки Алжирац наплаћује лежаљке па је могућ договор платиш 3 добијеш 4. Лежаљке поред базена се не наплаћују, нема никакве логике, али... Хотел је изолован, мир и тишина. Гости су пензионери и породоце са малом децом. Море изузетно чисто, бистро, није много дубоко, нема бродова, једрилица и сл., чега је Порто Хели препун, а из неких хотела људи се купају међу бродовима. Плаже су мале, шљунковите, у води има и крупног камења а и јежева. Уопште нисам одушевљена плажама, можда има и тих фантастичних, али ја их нисам нашла. На плажи стално дува ветар, нарочито у послеподневним сатима.

Порто Хели није толико посебан како су неки овде представили. Била сам и на много бољим местима. Не кажем да је лоше, али није ништа специјално што вас вуче да дођете поново.

Ово су моји утисци.

Ако неког интересује нешто конкретно, ту сам.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti na izvestaju. Apsolvirali smo kakvo je mestu..reci nam utiske o hotelu, higijeni, sobama, hrani..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Космос на први поглед изгледа много боље. Нисам видела какве су собе у Космосу. Галакси није ништа посебно, помало разочаравајуће. Чисто је, свеже окречено, али купатила имају старе славине, минијатурне туш кабине, ТВ у соби има неколико грчких канала, али то је мање битно. Врата соба на 2-ом спрату су стара и помало огуљена. Има једну малу продавницу и интернет кафе. Поред су терени за тенис, одбојку и кошарку.

Доручак стандардан, добар, али сваког дана исти. Вечера је добра, разноврсна, сваког дана је нешто друго на менију, углавном грчка јела: плави парадајз, јагњетина, пите...(све веома укусно). Има и тестенина, али то нисам пробала.

Базен се пуни морском водом, али нисам се тамо купала. На плажи има тушева, али нема кабина за пресвлачење. Поред базена је кафић - ресторан и ту увече неки Грк свира гитару и пева.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li ste obilazili okolinu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Да. На 4-5 км је Коста, мало место са пар кућа, одакле полази фери за Спетсес. Карта у једном правцу кошта 1,5 евро. На 15 км је Ермиони, место велико као Порто Хели. Из Ермионија иде фери за Хидру, 3 или 4 пута дневно, карта у једном правцу је 9,5 евра. Одавде иде фери и за Порос, карта је 15 евра и за Пиреј 29 евра.

Метана је на 80 км. Симпатично место, али ништа специјално. Ми смо ишли старим путем преко Ермионија и тај део пута до Ермионија је катастрофалан. 10-ак км је дужи пут преко Кранидија али неупоредиво бољи.

До Епидаура има 56 км, вреди га обићи. До Нафплија има 80 км и још 20 до Микене.

Ишли смо и у Олимпију, али је јако далеко, 290 км и путује се око 5 сати јер је пут преко планина, пун кривина, великих успона и низбрдица. Али вреди. Олимпија је фантастична. А и места кроз која се пролази су занимљива. На мене је нарочити утисак оставила Лагадија, па смо ту правили паузу.

Код Кранидија има старих ветрењача, једна је била отворена и степеницама се може до врха.

У повратку на путу за Атину смо обишли стари Коринт. До тамо је 110 км. Још смо били у Атини 3 дана...

Ако колима идете за Порто Хели, краћи је пут преко Тиве. Треба се са аутопута искључити код Тиве и ићи према Елефсини. Ми смо у одласку ишли ауто путем који иде около, и улази у Атину. У повратку смо ишли преко Тиве и пут је јако добар. Додуше, ту смо продужили за Делфе.

Генерално су им путеви одличног квалитета. Ми смо се сналазили само помоћу аутокарте и путоказа, и нисмо имали никаквих проблема.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Вратила се ноћас из Порто Хелија.

Море изузетно чисто, бистро, није много дубоко, нема бродова, једрилица и сл., чега је Порто Хели препун, а из неких хотела људи се купају међу бродовима. Плаже су мале, шљунковите, у води има и крупног камења а и јежева. Уопште нисам одушевљена плажама, можда има и тих фантастичних, али ја их нисам нашла. На плажи стално дува ветар, нарочито у послеподневним сатима.

Порто Хели није толико посебан како су неки овде представили. Била сам и на много бољим местима. Не кажем да је лоше, али није ништа специјално што вас вуче да дођете поново.

Ово су моји утисци.

Ако неког интересује нешто конкретно, ту сам.

Pa plaze su ono sto mnoge interesuje.

Letovacu u Argolidi i markirao sam nekoliko plaza u siroj okolini Porto Helija pa me zanima da li mozes reci nazive tih plaza na kojima si bila.

I taj vetar, je li toliko jak, s obzirom da je kraj raj za jedrilicare koliko smeta takav vetar, na kojim plazama se najvise oseca, u koje doba dana je najjaci ili nema pravila, negde sam citao na Internetu da se odredjenim danima ili satima na nekim plazama ne treba kupati zbog vetra.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Рано ујутру нема ветра. Почиње да дува око поднева и постепено се појачава. Послеподне око 5 почиње да се смирује. Мањи је проблем за пливање, у води и не осећате да дува, незгодно је кад изађете из воде, јер толико дува да се смрзнете. Неки дан је јачи ветар, неки слабији, али дува увек.

Не знам како се која плажа зове, али их има доста. Конфигурација терена је таква да има много залива, неких мањих (такав је код Космоса и ту је мирно, готово да нема ветра, али је вода прљава јер се слабо измењује и ту се не бих купала), неких већих (као код Галаксија, али је зато вода изузетно бистра).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidim da Cosmos deklarišu kao hotel sa 4 zvezdice, što definitivno nije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da li je neko isao u porto heli u poslednjih 10 godina :D salim se :) mrtva tema, ima li nekih novosti  :):)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905039
    Ukupno poruka