Stolica-1

Hotel Sindbad, Hurgada

652 poruke u ovoj temi

​Oni su zadovoljni apslutno i puni utisaka - pozitvnih naravno. Nisu bili u hotelu na plazi vec preko puta. Upoznali su nase ljude koji su bili smesteni u hotelu na plazi i oni su im rekli da ne mogu da besplatno koriste akva park. Narukvice zute i narandjaste mogu, a zelene ne mogu da koriste.

Plaza je OK, hrana OK, bazeni OK, akva park ludnica mislim na zezanje i nije bila guzva. Oni su bili prvi put tako da nisu u prilici da uporede sa ostalim hotelima slicne kategorije, mada su dosta izbirljivi. Nadam se da ce te i vi uzivati i biti zadovoljni. U svakom slucaju ako nemate do kraja sobu ja vam toplo  preporucujem da uzmete, bicete mnogo opusteniji a i zbog deteta, i ceka vas naporno nocno putovanje. Pozdrav.    

Puno hvala @nina_mom

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li bi neko mogao da mi kaze kakva je plaza ovih hotela? Da li je potrebna posebna obuca?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@drndoje samo da vam napomenem prvi dan su dobili sobu koja je gledala cinimi se na ulicu odmah su reagovali i dali deset EURa pa su dobili sobu sa pogledom na onaj veliki bazen. Ako vam je to vazno da znate.

@​ M x 2 nije vam potrebna posebna obuca. Plaza je OK.  

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

​Hvala :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo ležim na ležaljkama pored velikog bazena u Sindbad aqua hotelu i mogu da kažem samo reči pohvale za ovaj hotel. Jeste ramadan i osoblje je malo, ali stvarno samo malo nervoznije, osim toga boravak ovde je pravi užitak. Za koji dan kada se vratim i saberem utiske, napisaću potpuni izvještaj.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U hotelu Sindbad beach 4* u Hurgadi smo boravili od 02.07. do 16.07.2015.godine, pa evo izveštaja a o hotelu i našem boravku u njemu.

 

let, transfer i smeštaj u sobe

Let Air Cairom je bio ugodan. Poleteli smo i sleteli na vreme, a pilot je odlično poleteo i sleteo avionom. U aerodromskoj zdradi, dočekaće vas predstavnici turističkih agencija, koji će vam ponuditi vize, kako ne bi čekali u redu, naravno po nešto većoj ceni od stvarne cene. Međutim, kako na šalterima, koji su odmah levo od ulaza nije uopšte bilo gužve, mi smo vizu kupili na redovan način, na šalteru. Ista iznosi 25 $ po pasošu, pa je bolje da imate dolare, jer ako plaćate u evrima ne vraćaju kusur.

Na izlasku sa aerodroma nas je dočekala,  već od ranije poznata, Jelena, koja nam je bila vodič više puta i koja nam nas je smestila u mini bus, koji nas je transportovao do hotela. U toku vožnje nam je dala osnovne informacije i koverat sa bitnim informacijama o hotelu i o izletima. Nije nas puno gnjavila jer smo praktično polu egipćani, jer nam je ovo bio deveti boravak u Egiptu.

Sobe

U lobiju hotela smo sačekali jedno pola sata dok nam nisu obezbedili sobu. Taman smo, dok smo čekali,  popili piće i kafu u lobiju hotela, u kome se nalazi i bar. Posle okrepljenja uz piće, stavili su nam žute narukvice, dali kartice za peškire i ključeve od sobe. Električnim automobilom su nas dovezli, zajedno sa stvarima, do naše sobe. Soba je prostrana i velika. Iako naša porodica ima 3 člana imali smo i krevet viška. Naime, bio je 1 bračni ogromni krevet, 1 redovan krevet i jedan pomoćni krevet. Takođe je i kupatilo veliko, stim da su odlično rešili pitanje odvoda vode u tuš kabini. Tako nešto sam prvi put video. Naime nivo poda pločica u tuš kabili je 20 cm niži od nivoa poda celog kupatila, pa ne postoji problem poplave u kupatilu.

U sobi su i Lcd televizor sa 30-tak satelitskih kanala, mini frižider u kome je bila jedna flaša vode od 1,5 litara, a koji smo mi dopunjavali na borovima. Centralna klima koju sami regulišete je odlično radila. Terasa je odlična, izlazi na baštu punu zelenila, ima deo za sušenje kupaćih kostima, ali je na terasi stalno hladovina, pa se može lepo sedeti. Inače između zdrade u kojoj je naša soba i plaže, paralelno sa plažom, je postojao samo jedan dugački uzani  red prizemnih  zgrada sa sobama koje su direktno na plaži, ali je taj red imao više prolaza do plaže. Plaža nam je dakle bila na 20 metara od naše zgrade, pa se može reći da smo bili smešteni na plaži.

Plaža

Plaža je široka i dugačka. Dužina plaže je nekih 400 do 500 metara, a široka je   30- tak metara. Kada ste okrenuti prema moru sa leve strane se nalazi azijski restoran koji je na samoj plaži, zatim tu je mol na kome su usidrene podmornice i brodovi, koji prevoze turiste do platforme na pučini, a gde se putnici ukrcavaju na podmornice. Na samom molu se nalaze i preparirane životinje koje žive u Egiptu, kako kopnene, tako i morske. Od kopnenih životinja možete videti kobre, pustinjske lisice, guštere, škorpije itd.. Od morskih životinja tu su kornjače, školjke, rakovi, raže, ajkule, morske zmije, razne vrske riba itd.. Malo desno od azijskog restorana je bazen sa toboganima i barom na bazenu.  Tu su dva tobogana srednje veličine koji su dosta brzi i jedan koji vijuga i koji je spor i pradviđen baš za malu decu. Oko bazena su ležaljke, a prema moru već počinje i plaža i u tom levom delu plaže je i najveća gužva. Na tom delu plaže ulaz u more je odličan, pešćani. Kako se krećete dalje desno tu su sto za stoni tenis, zatim u tom delu je i pult za izdavanje peškira, a iza tog pulta je toalet. Dalje desno je deo sa kućicama, ljuljaškama, toboganima na suvom odnosno igralište za malu decu. Odmah iza tog igrališta je teren za odbojku. Oko 16 sati, na terenu bude hladovina pa se lepo može igrati odbojka. U desnom delu plaže je bar na plaži sa stolovima u hladovini, a u krajnjem desnom delu plaže je centar za sportove na vodi. Tu možete uplatiti časove jedrenja na dasci, zatim vožnju na banani, vožnju u fotelji, vožnju sa padobranom, skijanje na vodi, ronjenje sa bocama.... Na tri mesta na plaži su tuševi, suncobrani su veliki da pružaju hlad za 3 do 4 ležajke. Po celoj plaži su palme, koje sem što prave hlad, pružaju i vizuelni doživljaj. Istine radi moram priznati da u desnom delu plaže, naspram bara na plaži, u kojem smo mi uglavnom boravili, kako bi izbegli veću gužvu u levom delu plaže, ulaz u more nije tako dobar kao u levom delu plaže. Naime, u tom delu u plićaku ima kamenja i šljunka, pa treba opreznije ući u more, ali to nije ništa strašno, nakon 2 do 3 metra je čist pesak bez kamenja. Ono što je važno je da je more čisto, prozirno i toplo. Mada je ove godine možda bilo za stepen hladnije nego inače.  Ležaljke na plaži u prvom redu, možete zauzeti, u tom desnom delu, nešto pre 8,00 sati. A u ostalim redovima posebno u krajnjem desnom delu slobodne ležaljke je moguće naći i kasnije.

Sa opisom hotela ću nastaviti kasnije u sledećem postu.

 

 

 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imao sam smrtni slučaj u porodici, pa sam bio odsutan sa foruma, sada je to iza mene, pa mogu da nastavim sa opisom hotela Sindbad beach i letovanja u njemu.

Bezbednost

Ove godine, posebno zbog terorizma u Tunisu, bilo je mnogo govora o bezbednosti u arapskim zemljama. Na početku opisa sam zaboravio da napišem, da su ranijih godina čuvari na prijavnici hotela, najčešće bili u nekom polusnu, posebno za vreme ramazana i da nisu puno obraćali pažnju na to ko ulazi i izlazi iz hotela. Ove godine prijatno nas je iznenadila pojačana briga za bezbednost. Naime, kombi koji nas je dovezao do hotela nije mogao odmah da uđe u hotel, odnosno da se doveze do recepcije hotela. Ispred prijavnice hotela je rampa, a čuvar je  pre nego što je pomerio rampu, iako poznaje vozača i vodiča, izašao iz svoje kućice i nečim sličnim kao zubarskim ogledalom, samo ogromnim, (ogledalo prečnika oko 40 cm) prvo dobro, sa svih strana, proverio ispod mini kombija, pa tek onda pomerio rampu i pustio nas u hotel. Takođe i na prilazima samom gradskom jezgru ima punktova sa vojnicima sa naoružanjem i policije.

Gosti hotela

Kao i svuda u hotelu ima priličan broj Rusa, ali ima i mnogo Nemaca. Naime, hotel je partner nemačkog turopreatora Neckerman, pa u nekoj smeni ima više Rusa, a u nekoj smeni više Nemaca, ali ni jedni ni drugi nisu većina u hotelu, možda ima 30% Rusa i 30% Nemaca. Od ostalih gostiju ima Holanđana, Belgijanaca, Engleza, Poljaka, Čeha, Mađara, nas Srba, a pred kraj našeg letovanja, poslednja 3 dana, u dosta velikom broju su stigli i Arapi odnosno najviše egipatskih Kopta.

Korišćenje sadržaja hotela

Kompleks Sindbad hotela se sastoji od 3 hotela. To su Sindbad Beach hotel koji je na samoj plaži, a preko puta su još 2 Sindbad hotela i to: Sindbad Aqua resort and Spa i Sindbad Aqua park. Svaki od 3 navedena hotela ima svoj redovan restoran u kome se služe obroci, a takođe u Sindbad beach hotelu su 2 ala cart restorana i to: azijski na samoj plaži i italijanski, a u Sindbad Aqua resort and spa hotelu je libanski restoran. Mi smo imali žute narukvice i mogli smo da koristimo sadržaje sva tri hotela, a što znači 3 redovna i 3 ala cart restorana, barove u svim hotelima, aqua park u Sindbad aqua park hotelu, bazene u svim hotelima, sportske terene i sadržaje u svim hotelima, večernju zabavu na velikoj terasi u Sindbad aqua resort hotelu. Dakle, kao sastavni deo usluge mogli smo da koristimo apsolutno sve sadržaje sva tri hotela, a što je velika prednost, jer možete npr. večerati u jednom od 6 restorana, pa imate utisak da letujete u 3 hotela.

Hrana i piće

Kvalitet i raznovrsnost hrane su odlični. Hrana je mnogo bolja u ovom hotelu, nego na primer u hotelu Caribean world, ali je raznovrsnost hrane ipak lošija nego na primer u hotelu Sunrise Royal Makadi. Ala cart restorane možete koristiti neograničeno. Rezervacija se vrši putem aparata, koji se nalaze pored recepcija svakog od tri hotela, a aparat vam izbaci slobodne termine u svakom od 3 ala cart restorana, a nakon što rezervišete restoran i  vreme večere aparat vam izbaci papirić sa potvrdom rezervacije. Na svakom ćošku, u svakom od 3 hotela, imate barove u kojima imate bućkane sokove od jabuke, narandže i ananasa, zatim pepsi program, pepsi kolu, mirindu,7 up, tonik, sodu, njihovo pivo koje je odličnog kvaliteta, zatim njihovo crno i belo vino, soda, njihova žestoka pića wiski, votka, džin, brendi i td.. Takođe možete uzeti kafu kako crnu, tako i nes sa mlekom, a u lobijima hotela i espreso kafu. U svakom od hotela imate mesto gde se služi sladoled. U redovnim restoranima obroci su raznovrsni (riba, lignje, govedina, piletina, ima i čak i svinjetine) i sve je odlično i ukusno pripremljeno. Prilozi uz meso su takođe od  raznovrsnog povrća, a i salate su brojne. Ima dosta vrsta kolača i više vrsta voća. Sve u svemu  hrana je odlična.

Opis ću nastaviti kasnije u narednom postu.

 

 

 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

kazem ja,deci daj tobogane i briga ih jel lillyland ili neki skoro duplo skuplji :-) otud i ovaj poredak..

znaci ,ipak su vam bolje plaze ove koje ste naveli od sindbada?u kom smislu?

da li je ovo "haotican"hotel,da li ste vi bili na plazi,koliko sam shvatila?pomalo se gubim kad ih ima 3 i to me malo nervira..sad nesto cenim jednostavnost :-)

i inace..odlican opis,skolski primer,u sitna crevca :-)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ beogradjani

Mi smo bili u Sindbad beach hotelu, koji je na samoj plaži, a mogli smo da koristimo sadržaje Sindbad aqua resort hotela u kome je ogromna terasa na kojoj je večernja zabava i Sindbad aqua park hotela u kome je aqua park, a koji hoteli su preko puta, odnosno sa druge strane ulice.

Što se tiče plaže, daleko od toga da je plaža loša. Plaža je odlična, posebno u levom delu, gde je i bazen sa 3 srednja tobogana, ali je tu i  najveća gužva. U tom delu ulaz u vodu je odličan sa sitnim peskom. Mi smo, medjutim, počeli da odlazimo na plažu u desnom delu, gde se nalazi beach bar i gde je manja gužva. Navika je čudna stvar. Medjutim, u tom delu, na samom ulazu u vodu morate proći 2 do 3 metra gde na pesku imate i šljunka i kamenja, pa kroz taj deo morate opreznije gaziti, nakon što prodjete taj deo, opet je čist pesak. Tu bi trebalo nabaciti nov sloj peska preko tog šljunka i kamenja i onda bi plaža i u tom delu bila savršena. Samo zbog toga, mislim da su plaže hotela Sunrise Royal Makadi, posebno u delu prema hotelu Fort Arabesque, i plaže hotela Caribbean world i Tia heights bolje.

Za mene je hotel Sunrise Royal Makadi, posebno nakon što su napravili i nove tobogane za decu, najbolji hotel u regiji Hurgade, ali je cena od oko 1.000 eura za 13 noćenja/ 15 dana boravka prevelika za moj standard. Ako se pogleda odnos cene i kvaliteta, čak bi dao prednost Sindbad beach hotelu, jer za mnogo manje novca dobijete zaista dobru uslugu.

Inače, iz razloga što smo mi najpopularnije izlete, ranijih godina već obavili, i to neke od izleta i 2 puta,  zaboravio sam da napišem da su svi izleti obavljani, pa i izleti za Kairo i za Luksor. Ali kako je moja žena zbog terorizma u Tunisu, bila u panici, nisam uspeo da je ubedim da pokušamo da preko neke lokalne agencije, odemo na celodnevni izlet u Abidos i Denderu, a što nismo videli.

Umesto toga, žena me je ubedila da idemo u spa centar na masažu, a što je ceremonija koja traje skoro 2 sata. Prvo idete u saunu, pa u djakuzi, pa vam posle toga stave neku zelenu masku na lice, pa budete kao u filmu maska, pa onda idete pod tuš, pa legnete na kameni krevet sa podnim grejanjem, gde vam urade piling, pa vas onda mažu sa čim izaberete, moja žena je izabrala kokos, (u varijanti su i čokolada, med i dr.), pa opet tuš i na kraju vas masiraju.

A da, ipak smo, preko lokalaca, otišli u novi Grand Aquarium u Hurgadi, koji nije loš, ali nije nešto ekstra spektakularan. Moja žena, kaže da je bolji onaj u Budimpešti. Inače u Akvarijum se nalazi u  blizini hotela Magawish i hotela Mercure, i u njemu se mogu videti ribe, morski psi, kornjače, raže i morski životinjski svet crvenog mora. U okviru akvarijuma je i manji Zoo vrt sa uglavnom pticama pelikani, flamingosi, nojevi, sove, majmuni, patke, zmije itd. Deci je interesantno, naročito što ima tunela, pa morski psi i raže, plivaju iznad vaših glava, kako bi prešli iz jednog dela akvarijuma u drugi.

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

najvise se nasmejah kako vas zena nagovorila u spa centar! :-)

u svakom slucaju,sindbad bio i ostao dobar hotel,koliko vidim,ja samo nisam mogla da pohvatam niti koji je koji,takodje sigurno ima dosta sitne dece,nego nije valjda neko bas ludilo,dranje,uvece itd.i pored guzve u karibijenu npr.nocu u 11 se nista nije culo,pa ujutru do 7,mislim stvarno divota i da odspavas..

eh,a u sunrise makadiju,boga mi,lose sam spavala,iako smo bili super smesteni,sad zaboravih blok,al pisala sam,ma plaza sa terase na prizemlju se vidi,samo prodjem bazen,nema 2min.,ali uvece dreka,pa muzika,pa kad sve stane i posle ponoci se tu sunjaju ljudi,caskaju,pevaju nesto,sta ja znam,budila sam se bas..tako je to kad hoces da si u centru zbivanja i nadomak plaze..verujem da ovi koji su iza recepcije nista nisu culi,ni muvu :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdravljam člana @nshedonist i potpisujem sve što je napisao. Bile su to predivne dve nedelje provedene u Sindbadu.

Malo mi je žao što je bio toliko detaljan pa mi nije ostavio prostora za utiske, ali opis je fenomenalan, čista 10!!!

Mi smo boravili u hotelu preko puta Sindbad Aqua hotel i situacija je identična, odlično po pitanju smeštaja, čistoće, hrane... Slažem se oko Arapa i uzimanja hrane rukama, ali to je i deo njihove tradicije, međutim gladajući Nemce koji čini mi se u tanjire trpaju čak i veće količine hrane od Arapa, a da ne spominjem džin i viski koji počnu da piju već od 10.00h u barovima na plaži.

Večernjeg haosa i buke, nema. U dvorištu Aqua hotela se nalazi bazen sa ležaljkama i dušeci su presvučeni skajem pa se ne sklanjaju, tako da posle večernje animacije ili šetnje jedan deo gostiju se okupi na ležaljkama oko bazena i uz prigušeno svetlo i laganu, tihu muziku tu sedi, ali to je sve tiho i spontano bez ikakve buke. jedno veče sam sa starijim sinom čak zaspao na tim ležaljkama i probudili smo se oko 01.45h. Mogu vam reći da je bilo toliko prijatno za spavanje na otvorenom i da nas nije bilo sramota češće bi praktikovali. Ovo mnogo govori i o bezbednosti.

Bila mi je jako zanimljiva i priča oko peškira za plažu koje možete da menjate koliko hoćete puta dnevno. Npr. spavate u Aqua hotelu i posle doručka kod bazena uzmete peškire. U bazenu se kupate dva-tri sata i hoćete da idete na plažu. Da ne vučete peškire 300-400 metara do plaže, tu ih vratite, uzmete svoje kartice, odete na plažu i podignete nove. Ukoliko posle kupanja u moru hoćete da idete sa plaže u akva park, ponovo vratite peškire tu, uzmete svoje kartice i idete 300-400 metara u akva park, gde preuzimate nove peškire i uopšte nije važno da li je npr.16.00, a akva park radi do 17.00 eventualno 17.15h. Svaka čast.

Sve u svemu, od srca svima preporučujem hotel i veliki pozdrav za @nshedonist i njegovu porodicu koju smo imali priliku da upoznamo i zajedno uživamo u ovom stvarno fenomenalnom letovanju.

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Veliki pozdrav članu foruma @drndoju i njegovoj porodici. Lepo smo se družili u Sindbadu. Boravak u Sindbadu je zaista bio odličan. Jedino mi je žao, što će moj sin, pre sledećeg letovanja, imati punih 14 godina, pa za njega više nećemo moći da plaćamo cenu za decu. Stoga, ćemo teško moći da ponovino ovaj hotel, mada bi to naš sin sigurno voleo. Umesto toga, sledeće godine ćemo verovatno ići u Tursku.  Neke od narednih godina ćemo  u Egiptu, morati da biramo hotel, u kome bi sin mogao da povoljno  boravi kao treća odrasla osoba.

Kako na forumu sigurno ima članova foruma, tipa moje žene, koji su paničari, a i što se žalio da mu nije ostalo  puno prostora za  pisanje, predlažem članu @ drndoje da, svojim svežim utiscima, opiše svoj izlet u Kairo i posetu Egipatskom muzeju i  piramidama. Članove foruma bi sigurno to zanimalo, naročito kakvi su organizacija i bezbednost.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka