Aktuelne poruke na forumu

Aktuelne poruke se automatski ažuriraju   

 1. Prethodnih sat vremena
 2. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  "Srećan vam praznik želim vam sve najbolje, ali ja ipak najviše volim Gimlija." Jel dobar prevod?
 3. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  Јесам, али нисам написала овде. Ваљда сам знаш шта си написао.  А ја сам мисирцима данас честитала Бајрам са овим Хајде га преведи. 
 4. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  Nisi prevela ovo  بالعربية . Propala mi fora. Pozdrav
 5. Danas
 6. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  28
 7. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  Па видиш и сам да контактирам са њима.  Свашта се овде прича, агенције ћуте, гледамо објаве по фб, па кад чујем из самог хотела онда пренесем људима и покажем, да виде сами исто што и ја, ко је, кад и шта написао. 
 8. Letovanje U Bugarskoj

  A koji hotel si imala rezervisan? I kad pocinju da rade?   Razmisljamo da negde u avgustu ubacimo i Bugarsku na 7-8 dana...mislim da ce i kod njih biti sve ok, par puta smo letovali i bilo nam je super..a isli bi direktno preko hotela, preskacemo agencije
 9. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  Ja sam ubeđen da ti sa njima već kontaktiraš بالعربية  Ali se trudiš da nama neznalicama prevedeš  
 10. Letovanje U Bugarskoj

  Nadam se da je sve u redu. Sve najbolje želim
 11. Nemoj tako. Vidi kako Seničić misli na nas: "Ипак, ЈУТА преговара са Грцима како би то питање било решено..." U stvari biće nam super (tj onima koji neće poslušati savet iz poslednje rečenice): "С друге стране, мере које се доносе у сфери туризма могле би да омогуће удобније путовање: Мање купача на плажама због физичке дистанце, неће бити шведског стола, хотели неће радити пуним капацитетом. "
 12. Letovanje U Bugarskoj

  A koji hotel si imala rezervisan? I kad pocinju da rade?   Razmisljamo da negde u avgustu ubacimo i Bugarsku na 7-8 dana...mislim da ce i kod njih biti sve ok, par puta smo letovali i bilo nam je super..a isli bi direktno preko hotela, preskacemo agencije
 13. Izlet u Srbiji (1dan)

  U Obedskoj bari sam bila samo jednom i to pre tačno 40 godina. Nemam puno sećanja na to ali mi se jedna rečenica urezala u sećanje „Ne idi tamo, upašćeš u živo blato“. Sve ove godine sam verovala da je to bilo samo u svrhu da nas, decu, drže na okupu. A juče sam, od vozača katamarana, čula da živo blato zaista postoji. Obedska bara se nalazi na 56km zapadno od Beograda. Rezervat zauzima površinu od skoro 10.000ha a deo je najvećeg plavnog područja u Srbiji. Skretanjem toka reke Save, pre 2 hiljade godina, nastala je mrtvaja od koje se kasnije formirala današnja močvara. Ima oblik potkovice. Zaštićeno je područje još od 1874. godine. Bila je carsko lovište austrougarskog dvora, kraljevsko dinastije Karađorđević, 1951. godine je proglašena za zaštićeni rezervat a sadašnji status Specijalnog rezervata prirode stekla je 1993. godine. Ima oblik potkovice i podeljena je na tri dela na osnovu stepena zaštite. Obedska bara je stanište raznolikog živog sveta, više od 30 zaštićenih vodnih, močvarnih, šumskih i livadskih zajednica. Čega sve tu nema: 180 vrsta gljiva, 50 mahovina, 500 vrsta viših biljaka, 200 vrsta zooplankotona, 226 vrsta ptica (58.000 prebrojanih parova), 50 vrsta sisara, 13 vrsta vodozemaca, 12 vrsta gmizavaca (nisu sve bezopasne, ima i otrovnica) i 16 vrsta riba. Jedino je stanište crnog ibisa u našoj zemlji (izgleda da ga nije bilo kod nas godinama a vratio se ovde 2017. godine). Samo izletište je odlično sređeno, čisto je i pokošeno. Pokošeni su delovi pored kanala tako da se lepo može šetati. Ima dosta stolova i klupa kao i tačno određenih mesta gde se može roštiljati. Mogu se iznajmiti čamci i bicikli. Postoji bar gde se može naručiti piće a tu se inače naplaćuje i ulaz u izletište. Karta je simboličnih 100 dinara. Ono što nikako ne treba propustiti je vožnja katamaranom. Košta 270 dinara i traje 45-50 minuta. Na brodiću su obezbeđeni dvogledi a čovek koji ga vozi je neiscrpan izvor informacija. A ovo je gospodin Ištvan i njegova gospođa, bračni par iz Mađarske. Došli i ostali u Obedskoj bari. Izveli potomke u šetnju Zanimljiva šuma na putu ka Progaru ... sva ta ravnica...  
 14. Djerdapska klisura

  https://djerdap.360.rs/?s=pano5891&fbclid=IwAR1s0-seMdlqxfL9T5d-2DhNZ5g6MqRiSSiHe2N7F0HejHS5OyJ_ahIR2Ew   https://www.magazin.novosti.rs/sr/vest/srbija-bi-uskoro-mogla-da-dobije-stakleni-adrenalinski-msot-preko-derdapa/1374953?fbclid=IwAR0n_UuLsSBV2sq7rq5TYoYy4xpTuMDevpPeUvojki-h7iqganb9xrknk64#.XsqkuJr92PE.facebook
 15. ici ili ne ici pitanje je sad

  hvala na savetu. izgleda da ce tako i biti
 16. ici ili ne ici pitanje je sad

  hvala na savetu. izgleda da ce tako i biti
 17. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  56   Ima li kakvih konkretnih informacija o izlasku iz nase i ulasku u druge drzave (testovi,karantini.,sta ako se neko NE DAJ BOZE tamo "razboli" .) ?  Nisam nesto pratio ovih dana. Muka mi je od svega.
 18. ici ili ne ici pitanje je sad

  Sačekaj sledeću godinu...
 19. HTL Caribbean World Resort 5* Soma Bay

  Потврђено из хотела, почињу са радом 16.7.  
 20. Letovanje U Bugarskoj

  Hotel koji smo imali rezervisan polako, ali vrlo, vrlo obazrivo se priprema za sezonu ali mi smo morali da otkazemo, Ja sam kao kontakt kontakta zarazenog usla u neki sistem, testirana negativno ali... da ne pricam dalje... cuvajte se ljudi, kad se nadjete u toj prici nigde kraja. 
 21. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  34...
 22. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  34...
 23. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  ????????....vruce...vruce... Cekam da se oglasi agencija..
 24. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  48 
 25. Pocinje odbrojavanje do polaska u Grcku

  82 ....najzad  mnogo izvesnije, nego za vreme trajanja ludila od korone
 26. Povlen i Taorska vrela

  Evo da osvežim malo ovu grupu i da dam najnovije informacije od juče Na žalost kao što je i pisano ogroman potencijal ove lokacije je otišao u nepovrat neracionalnom odlukom da se voda do Kosjerića prevuče sa ove predivne lokacije ali i ovo što je ostalo vredi videti, predivnu netaknutu prirodu.... ništa nije obeleženo i to je najveći problem pa ću pokušati da ostavim par smernica kako bi sledeći putnici lakše se snašli... Iz Beograda smo se odlučili da kolima stignemo do sela Radanovci i da odatle pešačimo. Put od Beograda do sela je dug oko 150km i računajte na dobra 2.5-3 sata vožnje, ide se novim autoputem do Lajkovca, pa ka Valjevu, zatim isključenje za Kosjerić.. nakon što se prodje odvajanje (levo) za Divčibare vozi se još 5-6 kilometara do isključenja (desno) koje je nejasno obeleženo ali i Garmin i Google maps i Herewego, ako ukucate kao destinaciju Radanovci, lepo će vas usmeriti na pravo skretanje, orijentir za skretanje je železnički nadvožnjak ispod koga je to odvajanje. Nakon što se isključite sa tog glavnog puta za Kosjerić, sledi 10km neshvatljive nebrige i zapuštenosti, bar 30% puta do Radanovca nema asfalt odnet kišama i vremenskim neprilikama i nebrigom države, ali je priroda izuzetno lepa i doživljaj je potpun. Po dolasku u selo Radanovci, koje je dosta razudjeno, prvo stajalište je kompleks/spomenik Žikici Jovanović Špancu, lepo zamišljeno, naravno više se ne održava i zapušteno je ali je vidik fantastičan i vredi obići... Od spomenika vratite se malo nazad i uputite ka groblju (drugo u selu, pored prvog ste prošli koji kilometar ranije) i parkirate se. Odatle kreće pešačka avantura od 4.5km... Na mestu gde ostavite auto, nalazi se račvanje 3 zemljana puta, birajte srednji i krenite nizbrdo u predivnu šetnju kroz šumu, uz huk Skrapeža koji se malo čuje malo ne.... Posle predjenih 4.5km stižete do slapa a nekih 150m iznad i do vrela i jedine funkcionalne vodenice... Vode nije bilo mnogo ali je bilo prelepo, iznad se nalaze 3-4 napuštene i urušene stare vodenice kao spomenik nebrige države za nacionalna prirodna dobra... Vlasnici aktivne vodenice prodaju sveže brašno, naravno suvenire, a može se popiti i kafa ili sok.... Vrlo lep i opuštajući jednodnevni izlet zaista.    
 27. Satova patrola do Grcke

  rece Alvirko mladji danas  sledece nedelje patrola po Srbiji a onda ono sto svi u stvari cekamo....  
 28. Učitaj još poruka
 • Naši članovi

  • Ukupno članova
   136890
  • Najviše članova online
   1426

  czxakadyua
  Novi članovi
  czxakadyua
  Član sajta od: